Köpeklere Kafes Eğitimi Nasıl Verilir? Yavru Köpek Kafesi Hakkında Her Şey

Köpeklere Kafes Eğitimi Nasıl Verilir? Yavru Köpek Kafesi Hakkında Her Şey
Blog

Köpeklere Kafes Eğitimi Nasıl Verilir? Yavru Köpek Kafesi Hakkında Her Şey

Köpeklere kafes eğitimi, yalnız kaldıklarında mutsuzluk, korku ve kaygı hissetmemeleri için verilir. Bazı kişiler kafes eğitimi hakkında bilgi sahibi olamadıkları için kafes eğitiminin faydalı olduğunu bilmezler ve kafes eğitiminin köpekler için zararlı olduğunu düşünürler. Ancak sanılanın tam aksine bu eğitim, köpeklerin iyiliği için yapılan bir eğitimdir. Daha çok köpeklerin yavruluk döneminden itibaren verilen kafes eğitimi, doğru şekilde verilirse ileride köpeğin pek çok açıdan rahat etmesine yardımcı olur. Ayrıca köpek sahipleri de kafes eğitimi sayesinde köpeklerini istedikleri yerlere rahat bir şekilde taşıyabilirler.

Köpeklerde kafes eğitimi daha çok yavruluk döneminden itibaren başladığı için yavru köpek kafesi hakkında her şey, sorumluluk bilinci olan bir köpek sahibi tarafından bilinmelidir. Çünkü köpeklere kafes eğitimi verilmesi kadar kafes seçimi de oldukça önemli bir işlemdir. Yavru köpek ya da yetişkin köpek, kafesin içine girdiği zaman kendini rahat hissetmelidir ve bu kafesin içinde olmaktan huzursuz olmamalıdır. Ayrıca köpeğin hareket alanını tamamen kısıtlayan kafeslerden de uzak durulmalıdır. Bunun yanında köpeğin nefes alabilmesi için ve kafesin içindeki kirli havanın dışarıya çıkması için bol gözenekli bir kafes tercih edilmelidir.

Köpeklere Kafes Eğitimi Nasıl Verilir?

Köpeklere kafes eğitimi, köpekleri zorlamadan ve onları yavaş yavaş kafese alıştırarak verilir. Kafes eğitimi verirken nazik, sabırlı, dikkatli ve disiplinli olmaya özen gösterilmelidir. Adım adım köpeklere kafes eğitimi şu şekilde verilir:

1) Köpeği Kafes ile Tanıştırma

Köpeği kafes ile tanıştırma, köpeklerde kafes eğitiminin ilk aşamasıdır. Köpeğin eğitim alacağı kafes ilk başta köpeğin görebileceği ve ilgisini çekebileceği bir yere yerleştirilmelidir. Köpeğin kendi kendine bu kafesi keşfetmesi beklenmelidir. İlk başta asla baskı ve zorlama yapılmaması gerekir. Daha sonra köpek kafesin içine girdiğinde ya da etrafında dolaşmaya başladığında ödül verilmelidir. Bu sayede köpek, kafese karşı olumlu bir duygu hissetmeye başlayacaktır ve aynı zamanda sürekli ödül almak için kafesin yanına gelecektir ya da içine girmeye çalışacaktır. Bu süreç köpeğin ve köpek sahibinin tutumuna göre uzayabilir ya da kısalabilir. Köpek sahipleri her türlü olumsuzluklara karşı sabırla köpeğin kafesi tanımasını ve sevmesini beklemelidirler.

2) Köpeği Kafese Alıştırma

Köpeği kafese alıştırma zamanı geldiğinde yavaş yavaş ve köpeği korkutmadan işe koyulmak gerekir. Köpek kafesi tanıdıktan sonra ve kafese karşı olumlu şeyler hissetmeye başladıktan sonra köpeğin kafesin içinde vakit geçirmesi sağlanır. Köpek isteyerek kafese girdiği bir anda ödül verilmelidir ve kafes içinde durma süresi uzatılmalıdır. Bunun yanında köpek, kafesin içinde dururken öğün saatinde mama kabı kafesin içine konulmalıdır. Bu sayede köpek kafes içinde uzun bir süre vakit geçirmiş olacaktır ve kafese her geçen dakika biraz daha alışmaya çalışacaktır.

Köpeğin kafese alışması için kafesin içine köpeğin sevdiği oyuncaklar atılarak köpeğin burada vakit geçirmesi sağlanabilir. Köpek sıkılana kadar kafes içinde oyuncakları ile oynayacaktır ve kafese biraz daha alışmış olacaktır. Ancak tüm bu işlemler sırasında, yani kafes içinde yemek yeme ve oyun oynama gibi işlemlerde asla kafesin kapısı kapatılmamalıdır. Kafes kapısını kapatmak için köpeğin bir süre daha kafeste vakit geçirmesi beklenir. Eğer köpek tam anlamıyla kafeste yaşamaya hazır olmadığında kafesin kapısı kapatılırsa köpek kendisini kötü hissedebilir. Bu nedenle kafes eğitimi başlamadan sonlanmış olur.

3) Köpek Kafesinin Kapısını Kapatma Aşaması

Köpek kafesinin kapısını kapatma aşaması, köpek kafese tamamen alıştıktan sonra yapılmalıdır. Köpek kafesin içine mamasını yemeye girdiğinde ya da oyun oynamaya girdiğinde kafesin kapısı köpeğe belli etmeden kapatılır. Bu sırada köpek başka işlerle meşgul olduğu için kafesin kapısının kapatılmasından rahatsız olmaz. Ardından köpeğin hareketleri dikkatle takip edilmelidir. Köpeğin maması bittiği anda ya da oyuncakları ile oynamayı bıraktığı anda kafesin kapısı açılmalıdır. Bu işlem ilk başta bu şekilde yapılarak devam edilmelidir ve köpek istediği zaman kafesten dışarı çıkabilmelidir. Köpekle birkaç kez bu şekilde alıştırma yaptıktan sonra dışarı çıkmak istediğinde 1 – 2 dakika dışarı çıkması geciktirilmelidir. Daha sonra bu süre yavaş bir şekilde her seferinde uzatılmalıdır.

4) Köpeğin Kafeste Geçireceği Sürenin Uzatılması

Köpeğin kafeste geçireceği sürenin uzatılması, kafes eğitiminin dördüncü aşamasını oluşturmaktadır. Köpek kafesinde içinde artık kendisini daha özgür ve huzurlu hissetmeye başladığında içerde kalma süresi uzatılmaya başlanır. Bunun için bazen köpeği, köpek sahibinin kafesin içine sokması gerekir bazen de köpek kafes içindeyken kafesin dışına çıkması engellenir. Örneğin; köpek sahibi, köpeğin kafesin içine girmesi için kafesin içine bir ödül ya da oyuncak koyabilir. Köpek bunlarla meşgul olmak için kafese girdiğinde ise kafesin kapası kapatılır. Ardından köpek sahibi bir süre kafesin çevresinde köpekle bulunur. Köpek tamamen kendini ödüle ya da oyuncaklara verdiğinde ise köpek sahibi evin içinde bulunan başka odalara gitmelidir. Ancak bu süre fazla uzun sürmemelidir ve 3 – 4 dakika sonra tekrar köpeğin yanına dönmelidir. Daha sonra köpeğin yanında tekrar birkaç dakika durduktan sonra kafesin kapısı açılmalıdır. Bekleme süreleri her seferinde biraz daha uzatılarak kafes eğitimine devam edilmelidir.

Köpek, kafeste yaklaşık olarak 1 saat kadar tek başına durmaya başladığında artık kafeste geceyi geçirmeye hazır hale gelmiş olur. Ancak ilk geceler için köpeğin güven duyacağı bir yere kafesin taşınması gerekebilir. Bu yer sahibinin odası ya da odasına yakın bir yer olabilir. Köpek bu şekilde gece uyurken kafesin içinde güvende olduğunu bilir ve korkmadan sabahlamayı bekler. Daha sonra kafes eğitiminin son aşamasına geçilir.

Köpek Kafes Eğitiminin Tamamlanması

5) Köpek Kafes Eğitiminin Tamamlanması

Köpek kafes eğitiminin tamamlanması, eğitim sürecinin son aşamasını oluşturur. Bu sürece erişen köpek kendini kafesin içinde oldukça huzurlu hissetmelidir. Dinlenmek istediğinde, karnı acıktığında, uyumak istediğinde ve bazen oyun oynamak istediğinde kafesine gidecek düzeyde olmalıdır. Köpek, bu aşamada artık istediği zaman kafesin içine girmeli ve istediği zaman da kafesin içinden çıkmalıdır. Eğer dördüncü aşamadan sonra köpekte bu tip davranışlar gözlenmiyorsa mutlaka bir profesyonel eğitmenden yardım almak gereklidir.

Köpek kafes eğitimi bu şekilde evin içinde ya da köpeğin yaşayacağı yerde tamamlanabilir. Köpeğin herhangi bir sağlık sorunu, psikolojik açıdan problemi ya da saldırganlık gibi huyları yoksa köpek sahipleri rahat bir şekilde bu eğitimi kazandırabilirler. Ancak sorunlu olan köpekler için kesinlikle uzman bir kişiden yardım almak gerekir. Çünkü eğitim sırasında yanlış bir hareket köpeğin kendisini yaralamasına, sahibine saldırmasına ya da eğitimden soğumasına neden olabilir. Sonuç olarak kafes eğitimi sırasında son derece dikkatli olmak gerekir.

Yavru Köpek Kafesi Nasıl Olmalıdır?

Yavru köpek kafesi, köpeğin kendisini en rahat hissedeceği şekilde olmalıdır. Bunun yanında bazı özellikleri de bulundurması gerekir. Yavru köpek kafesi şu şekilde olmalıdır:

1) Yavru Köpek Kafesi Dayanıklı Olmalıdır!

Yavru köpek kafesi dayanıklı olmalıdır ve köpek büyüyüp kilosu artsa bile köpeği taşıyacak şekilde yapılmış olmalıdır. Hemen kırılan plastik ürünler yerine sağlam ve esnek olan plastik ürünlerden üretilmiş olmalıdır. Metal malzemelerden üretilen yavru köpek kafesleri de darbelere dayanaklı ve aynı zamanda tanışabilir ağırlıkta olmalıdır.

2) Yavru Köpek Kafesi Sağlıklı Ürünlerden Yapılmalıdır!

Yavru köpek kafesi sağlıklı ürünlerden yapılmalıdır. Piyasada pek çok ürün sağlığa zararlı ve kanserojen maddelerden üretilmektedir. Bu ürünleri kullanan insanlar ve hayvanlar olumsuz şekilde etkilenmektedirler. Bu nedenle ürünler güvenilir yerlerden alınmalıdır ve güvenilir markalar tercih edilmelidir.

3) Yavru Köpek Kafesi Boyutu, Köpeğin Boyuna Uygun Olmalıdır!

Yavru köpek kafesi boyutu, köpeğin boyuna uygun olmalıdır ve köpek büyüse dahi içinde rahat edebilmelidir. Köpek, kafesin içindeyken istediği gibi yatabilmeli, ayakta durabilmeli, yemeğini yiyebilmeli ve oturabilmelidir. Köpeğin hareketlerini aşırı derecede kısıtlayacak ve onu bunaltacak köpek kafesleri kesinlikle tercih edilmemelidir.

Köpek Kafes Eğitiminin Faydaları Nelerdir?

Köpek Kafes Eğitiminin Faydaları Nelerdir?

Köpek kafes eğitiminin çok sayıda faydaları vardır ve bu faydalar hem köpek için hem de köpek sahibi için avantajlar sağlar. Köpek kafes eğitiminin faydaları şu şekilde sıralanabilir:

1) Eğitimsiz Köpeğin Davranışının Ev İçinde Kısıtlanması!

Eğitimsiz köpeğin davranışının ev içinde kısıtlanması, köpeğin ev içindeki eşyalara zarar vermesini engeller. Eğitim almayan köpekler evde nasıl davranacağını bilemez ve agresif tavırlar gösterebilirler. Bunun yanında eşyaların kirlenmesine ve zarar görmelerine neden olabilirler. Ancak eğitim alan bir köpekler böylesi olumsuz davranışları sergilemezler. Bu nedenle köpekler temel eğitimleri alana kadar kafes içinde bekletilebilirler.

2) Köpek Evde Yalnızken Kendini Güvende Hisseder!

Köpek evde yalnızken kendini güvende hisseder ve kafesi kendi evi gibi görür. Yanında sahibi olmasa bile burada yemeğini yiyebilir, oyun oynayabilir ya da uyuyabilir. Yani sahipleri eve tekrar gelene kadar sorun yaşamadan bekleyebilirler.

3) Köpeğin Bir Yere Giderken Taşınmasını Kolaylaştırır!

Köpeğin bir yere giderken taşımasını kolaylaştırır. Köpek sahiplerinin en çok zorlandığı noktalardan biri de köpeklerini bir yerden başka bir yere götürürken taşıma sorunu yaşamalarıdır. Örneğin; uzun yolculuklarda köpeklerin mutlaka bir kafese konulmasını isterler. Bunun dışında köpek veterinere giderken de zorluk çıkarabilir ya da veteriner hekim kliniği uzakta olabilir ve bunun için taşıyıcı bir kafese ihtiyaç duyulabilir.

4) Köpeğin Etrafı Pisletmesini Azaltır!

Köpeğin etrafı pisletmesini azaltır ve köpek sahibinin temizlik yükünü hafifletir. Köpekler kafeste durdukları süre zarfında, tuvaletlerini kaçırsalar bile evin herhangi bir yerini pisletmemiş olurlar. Köpek sahibi hemen kafesin içinde bulunan zemine koyduğu şeyi alır ve yerine yenisini koyar. Yani uzun süren temizlik sorunları köpek sahibini oyalamamış olur. Bununla birlikte köpek sürekli evin içinde serbest olduğunda koltuklara çıkabilir ve tüylerini buraya dökerler. Ayrıca ev içinde yürürken de pek çok yere tüyleri düşebilir. Ancak günün belli bir bölümünü kafeslerde geçiren köpekler bu tür sorunlara neden olmazlar.

Yavru Köpek Kafesi Fiyatları

Yavru köpek kafesi fiyatları, köpek kafesinin özelliklerine göre değişmektedir. Kafesin boyutu, yapıldığı malzemesi, markası ve daha pek çok özelliği kafesin fiyatını artırabilir ya da azaltabilir. Kaliteli malzemelerden üretilen köpek kafesleri her zaman biraz daha pahalı olmaktadır. Bu ürünleri almak hem kullanım ömrü açısından hem de köpeğin sağlığı açısından daha iyidir. Bu nedenle köpek kafesi seçerken sadece fiyatına bakmamak gerekir. Bunun yanında dayanıklı olup olmamasına, sağlık açısından uygunluğuna ve kullanışlılığına da bakılmalıdır. Yavru köpek kafesi hakkında her şey hemen hemen bu şekildedir. Daha fazla bilgi almak için petshoplardan yüz yüze ya da telefon yolu ile bilgi alınabilir.

Hemen Ara
Whatsapp